Smag

Frisk gedemælk smager ren, cremet og med en let nøddeagtig sødme uden at ”fedte” i munden. Når man nogle gange oplever oste der smager af ”gammel gedebuk”, så skyldes det at mælken har udviklet for mange capron og caprylsyre, som giver den smag vi ikke ønsker i gedeprodukter.

Vi undgår dette ved kun at bruge helt frisk mælk der er hurtig nedkølet og samtidig behandle mælken nænsomt i osteproduktionen. Samtidig stiller vi høje krav fra vores leverandører om at gederne skal passes med blandt andet god nystrøet halm.

Når mælken omdannes til ost kan vi lege med forskellige mælkesyrekulturer. Vores friskost har en lidt syrlig friskhed, imens vores faste skæreoste får en mere nøddeagtig smag.

Farve

Frisk gedemælk er kridhvid. Den kridhvide farve på mælken skyldes at geder omsætter betakaroten i kroppen til vitamin A, som følger med over i mælken. Betakaroten giver normalt de gyldner toner i ko ost, men gedeoste kan man altid kende på deres smukke hvide farve.

Farve

Frisk gedemælk er kridhvid. Den kridhvide farve på mælken skyldes at geder omsætter betakaroten i kroppen til vitamin A, som følger med over i mælken. Betakaroten giver normalt de gyldner toner i ko ost, men gedeoste kan man altid kende på deres smukke hvide farve.

Respekt for dyrene og naturen