Produktion

Når den friske gedemælk ankommer til mejeriet venter en ny dag med spændende oplevelser for alle sanser. Når man er så heldig at have adgang til en så sublim råvare, kribler det i fingrene for at få mælken ind i ostekarret og få fermenteringsprocessen i gang ved at tilsætte simple ingredienser som mælkesyrekultur og vegetabilsk osteløbe.

Den følsomme hånd rører nænsomt rundt i det levende produkt og den samlede duftende ostemasse begynder et nyt liv i karret som enten friskost, salatost eller fastost.

Vi behandler mælken så nænsomt som muligt direkte fra gederne. Vi homogeniserer ikke mælken. Det vil sige at fedtet ikke bliver slået ud og fordelt. Mælken pasteuriseres (opvarmes til 72 grader i 15 sekunder) kort inden den laves til ost.

Mejeriet

Mejeriet er et lille mejeri med fokus på høj kvalitet og godt håndværk. Vi er placeret i det tidligere Arla Mejeri på Mols sammen med en lille klynge af andre økologiske producenter.

Alle ostene produceres i hånden og medarbejderne på mejeriet går op i kvalitet hvad angår både smag, konsistent og hygiejne.

Mejeriet

Mejeriet er et lille mejeri med fokus på høj kvalitet og godt håndværk. Vi er placeret i det tidligere Arla Mejeri på Mols sammen med en lille klynge af andre økologiske producenter.

Alle ostene produceres i hånden og medarbejderne på mejeriet går op i kvalitet hvad angår både smag, konsistent og hygiejne.

Mælken behandles og pasteuriseres nænsomt og er ikke homogeniseret.
Dette har vi valgt, fordi vi mener ostene får en mere spændende karakter og smagsoplevelse.

Alt udstyr er specialudviklet til lige præcis de oste vi producerer og vi har igennem mange år optimeret og udviklet på vores oste med stor passion. Vi er hele tiden i gang med videre udvikling og ser på gedemælkens mange muligheder.

Respekt for dyrene og naturen