Friskost

Friskost er som navnet så smukt siger en frisk produceret ost på uhomogeniseret gedemælk. Mælken tilsættes en mælkesyrekultur der giver en mild syrlig smag. Osten lagres ikke og derfor er vandindholdet også højere end skæreoste og brier. Friskost er eminent at tilsætte krydderier og smagsgivere.

Vi har valgt at lave en natural Vita Mundo som du selv kan lege med og så vores klassiker siden 80erne Rosa Mundo i økologisk solsikke olie tilsat rosmarin, timian og rosa peber.

Opbevaring

Vita Mundo skal spises indenfor 1 uge efter åbning.
Rosa Mundo kan holde sig op til 30 dage under olien hvis du altid bruger rent værktøj til at tage ostene op med.

Halvfast skæreost

Halvfast skæreost produceres også på uhomogeniseret gedemælk. Her tilsætter vi en anden mælkesyrekultur og giver ostene en lidt længere rejse igennem dræning i kurve, håndsaltning med havsalt og lagring på vores kølelager inden de vokses.
Smagen går fra frisk, lidt syrlig og mild (lagret 1-6 mdr.) til en karakterfuld, men let sødlig smag (lagret 6-12 mdr.). Vores Flora Mundo  er en ren hvid gedeost med havsalt, hvor gedemælkens spændende nuancer træder frem. Fenna Mundo har fået et tvist med de lidt sødlige aromatiske fennikelfrø der står sublimt til gedeosten.

Opbevaring

Skæreostene bliver ofte fastere og mere karakterfulde med alderen.
Når du har taget hul på ostene, så husk at opbevare dem i ostevokspapir eller en boks med låg. Det vigtigste er ostene kan ånde uden at tørre ud.

Halvfast skæreost

Halvfast skæreost produceres også på uhomogeniseret gedemælk. Her tilsætter vi en anden mælkesyrekultur og giver ostene en lidt længere rejse igennem dræning i kurve, håndsaltning med havsalt og lagring på vores kølelager inden de vokses.
Smagen går fra frisk, lidt syrlig og mild (lagret 1-6 mdr.) til en karakterfuld, men let sødlig smag (lagret 6-12 mdr.). Vores Flora Mundo  er en ren hvid gedeost med havsalt, hvor gedemælkens spændende nuancer træder frem. Fenna Mundo har fået et tvist med de lidt sødlige aromatiske fennikelfrø der står sublimt til gedeosten.

Opbevaring

Skæreostene bliver ofte fastere og mere karakterfulde med alderen.
Når du har taget hul på ostene, så husk at opbevare dem i ostevokspapir eller en boks med låg. Det vigtigste er ostene kan ånde uden at tørre ud.

Geta

Geta er vores svar på den klassiske salatost.Geta er en hvid blød ost der har været på ferie i en saltlage.

Vi laver den primært som en blokfeta der velegner sig til både grill og en skarp kniv til salattern.

Opbevaring

Geta er bedst at spise inden for et par dage efter åbning.
Den forsvinder for det meste også af sig selv…