Historien

I begyndelsen af 80erne startede Dorthe Sørensen sit mikro mejeri Tebstrup Gedeosteri i det smukke naturområde i bakkerne omkring Ejer Bavnehøj syd for Skanderborg.
Dorthe havde 2 geder der leverede mælk til den daglige husholdning, da en mejeriingeniør kom forbi i et andet ærinde. Da han så gederne, sagde han til Dorthe at hun skulle tage at lave et lille gedemejeri. Der var på det tidspunkt ikke andre der lavede gedeost i Danmark.

Dorthe synes det lød som en tiltalende idé og inden længe var der købt geder op i miles omkreds. Hurtig var der flere hundrede geder der blev malket og siden er de blevet avlet til at være unikke økologiske malkegeder primært af racen Toggenburger. Der blev med mejeriingeniøren hjælp lavet osteforsøg på mange typer os, dengang af upasteuriseret gedemælk, da dette ikke var et lovkrav.

Dorthes passion for både geder, økologisk landbrug og oste gik efterhånden op i en højere enhed. Mejeriet udviklede sig og flyttede i til større lokaler i det gamle Arla mejeri på Mols på Djursland.

I dag er mejeriet et anerkendt brand med kunder i både Danmark og udlandet.
Grunden til succesen og at væksten kun er gået én vej skyldes passion for råvarekvaliteten, produkterne og en stor portion stædighed.

Dorthe synes det lød som en tiltalende idé og inden længe var der købt geder op i miles omkreds. Hurtig var der flere hundrede geder der blev malket og siden er de blevet avlet til at være unikke økologiske malkegeder primært af racen Toggenburger. Der blev med mejeriingeniøren hjælp lavet osteforsøg på mange typer os, dengang af upasteuriseret gedemælk, da dette ikke var et lovkrav.

Dorthes passion for både geder, økologisk landbrug og oste gik efterhånden op i en højere enhed. Mejeriet udviklede sig og flyttede i til større lokaler i det gamle Arla mejeri på Mols på Djursland.

I dag er mejeriet et anerkendt brand med kunder i både Danmark og udlandet.
Grunden til succesen og at væksten kun er gået én vej skyldes passion for råvarekvaliteten, produkterne og en stor portion stædighed.

1981-2017

1981

Dorthe får sine første geder i Tebstrup.

1983

Første produktion af ost

1987

Sølvmedajle i Landsudstillingen

2010

Mejeriet flytter til det tidligere Arla Mejeri i Vrinners på Mols

2017

Bliver moderne og kommer på nettet